Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Amintiri din pat

de Sorin Stoica

Când eram mic, foarte mic, adoram să mă joc cu surorile mele pe sub plăpumile și așternuturile patului părinților mei. Uneori ne făceam că era un cort iar alteori un iglu în mijlocul Antarcticii, deși jocul cel mai mișto era cel de-a peștera. Ce mare devenea atunci patul părinților! O dată am luat lanterna din cămară și le-am spus surorilor că merg să explorez până la capăt. Mai întâi au râs, apoi, când am intrat, au devenit nervoase pentru ca imediat să înceapă să mă strige într-una, cică să mă întorc. Nu le-am băgat în seamă. Am continuat să mă târăsc prin peștera de bumbac și cânepă până când nu le-am mai auzit strigătele. Drumul meu devenise enorm, și când am rămas fără baterii mi-a fost imposibil să mă întorc. Nu știu câți ani au trecut de atunci, pijamaua mi s-a rupt și parcă am mâinile mai mari, poate și picioarele. Am auzit că părinții mei au murit, că de-aș ieși din peșteră aș da peste alte țări, departe de a mea și că nici nu mi-aș mai recunoaște surorile. Dar nu de asta nu ies, ci pentru că am mai auzit ceva: că niciodată, dar niciodată nu voi mai trăi minunea copilăriei.

Sorin Stoica (sorinucu) | Scriitori Români

motto: Să mă lași!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro