Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

(pseudo)medic(in)ale

de Daniela Luminita Teleoaca

ți-ai fracturat glezna și unii încearcă să te convingă: „nu e decât o banală entorsă!”/ cât ai clipi te împing pe un simulacru de ușă / în rând cu vorbele cândva doamne cuvinte. nimerești la ora de geometrie în clasa a 6-a: triunghiurile se așază încăpățânate cu baza în sus; vertijul nu-l simt ele, ci taman tu: hipersensibilul / mereurevoltatul / imposibilul... o fi... o fi... doar o entorsă... așa o fi... o fi... mai de bonton (ca în lumea hipersuperultrapostpostcivilizată!!). pactul cu eufemismul ignoră realitatea, intimidează durerea, sensul / nu pe ale tale... / ducă-se pe pustii... minciuni... ăăăă... eufemismele-astea... desigur... (cum..., nu se cunoaște localizarea exactă?!) / revii la control: aceeași entorsă desigur... banală / căci patul lui Procust nu doar pentru alții fu brevetat / e o entorsă, domnuleeee, sigur, e o entorsă: ia uite ce bine mai dă la privit pansamentul în formă de X științific făcut ca la carte sub privirile oarbe ale bieților novici în acea zi geroasă când (nebune sau cum?) inadecvat lacurile s-au dezghețat / un doctor dăduse verdictul într-un afară bezmeticit de habarnam / doctore cu mustață à la Balzac... à la tine, la mine e iarnă și ninge... ninge, domnule, cu magnolii / hai, simte și tu! (cum, a simți nu are forma asta de... imperativ?! ȘI CE DACĂ?!)Daniela Luminita Teleoaca (Danaia) | Scriitori Români

motto: Nihil sine Deo!

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro