Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

Ei

de Raluca-Stefania Mihai

Privirea-i stinsă nu mai distingea nicio lumină. Orizontul își pierduse de prea multă vreme orice culoare. Răsăritul devenise apus. I se părea inutilă orice încercare de a se salva din prăpastia în care se afundase în acea clipă de rătăcire. Știa că la fiecare pas va aluneca violent, scrijelindu-și genunchii, mâinile. Simțea, pe minut ce se sfârșea, tristețea pietrelor transformate în prieteni. Nici ele nu-și mai găseau umbrele.
Zâmbea amar. Nu-și amintea din ce motive. Pur și simplu, își schimba expresia. Toate imaginile realității pe care le tăia nu formau chipuri. Doar frânturi de oameni, bucăți de vise sau fâșii de suflete. Ar fi vrut să le strângă, dar refuza să mai piardă momente. Se îndepărta pentru a nu muri. Se săturase să se ucidă sau să fie ucis de ei. Acele persoane care se încăpățânau să-i sfărâme cuvintele, iluziile. Vroia să le spună să termine, să nu se mai agațe de el. A fost laș. Se temea de reacțiile lor, de sentimentele pe care le-ar fi șters.
La sfârșit, mi-a spus adevărul: se ascundea de ea. Ea nici măcar nu-l mai știa. Încetase să-l mai caute… nu mai recunoștea nimic din silueta care arareori i se arăta în față. O privea absent…

Raluca-Stefania Mihai (Asura) | Scriitori Români

motto: Lupta pana la sfarsit, alta cale nu ai...

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro