Acest site este un atelier literar deschis oricărui scriitor, amator sau profesionist. Reveniți în câteva zile pentru mai multe informații.

Conținut disponibil în format RSS/XML și varianta wap

Drumul către literatură

Literatura contemporana este ca o harta. Vasta, surprinzatoare si în continua miscare, trebuie sa fie explorata cu grija si atentie, tinând cont de anumite reguli.

Noi va propunem sa ne suim la bordul celei mai noi ambarcatiuni marca "agonia.ro": www.proza.ro. Sa pornim asadar sa exploram si sa construim împreuna harta aceasta. Nu va fi o calatorie usoara, însa cele întâlnite nu va vor face sa regretati ca ati parasit fotoliul confortabil din sufragerie si ati acordat vacanta (pe termen nelimitat) televizorului.
Pe aceasta "harta", de voi depinde stabilirea unor noi puncte de reper. În functie de ele, noii-veniti vor sti sa se orienteze mai usor.

Iar daca nu, puteti porni din nou la drum, catre urmatoarea aventura. În definitiv, ca sa parafrazam o expresie celebra, LITERATURA E O CALATORIE, NU O DESTINATIE. Continuarea calatoriei depinde de aceia care o întreprind. Noi speram sa fiti în numar cât mai mare.

O analiză semantic-textuală a poeziei Anei Blandiana

text recomandat de editorii proza.ro

La Editura Muzeul Literaturii Române din București a apărut, către finele anului 2015, o carte care n-ar trebui să fie trecută cu vederea nici de către mediile didactice, nici de către recenzenți: „Poezia Anei Blandiana. O analiză semantic-textuală”, de Florina Loredana Streinu. Autoarea este profesoară de limba și literatura română la colegiul găeștean „Vladimir Streinu”, iar cartea sa a fost, la origine, o lucrare de grad didactic în chip evident ieșită din rând, avându-l drept conducător științific pe profesorul universitar târgoviștean Petre Gheorghe Bârlea, care este și autorul unui pertinent cuvânt introductiv. Înainte de a deveni carte, textul a fost publicat în mai multe numere succesive din 2014 ale revistei Litere, fiind semnat Florina Loredana Stoica. Atrag aici și mai ales acum atenția asupra cărții și pentru că pe 24 martie anul acesta marea poetă Ana Blandiana a împlinit frumoasa vârstă de 75 de ani. Moment nostalgic pentru autorul acestor rânduri,

citește intreg textul: O analiză semantic-textuală a poeziei Anei Blandiana

un text de Tudor Cristea (Dorel Cristea)

Ce este proza.ro?

Proza.Ro este deocamdata singurul site complet interactiv orientat către proză și constituit ca un atelier literar de creație online. În acest moment singurul mod prin care puteți participa la activitatea site-ului este să vă creați un cont în site-ul partener www.poezie.ro și să introduceți texte de tip proză, eseu sau scenariu folosind facilitățile de acolo. Textele introduse astfel vor apărea automat în www.proza.ro în funcție de nivelul pe care îl aveți deja sau pe care îl dobândiți acolo. Colaborarea cu poezie.ro ne asigură că textele proaspete sunt aprobate foarte repede prin efortul editorilor voluntari existenți deja pe www.poezie.ro.

Vă rugăm să citiți cu atenție regulamentul de funcționare al site-ului poezie.ro și să îl respectați pentru a vă asigura publicarea materialelor voastre. Pe măsură ce comunitatea proză.ro va evolua vom introduce facilități noi adresate în mod direct autorilor de proză. Vă urăm succes și multă inspirație!

Bizanț Boutique - 2

cel mai nou text

Te-ai trezit deasupra ei. Te miști mecanic, iar ea gâfâie, șuieră, își mușcă buzele, vrei să-i privești ochii, dar tot ce vezi e un fel de pată albă. Asta te convinge că nu se preface. Te întrebi ce s-ar întâmpla dacă te-ai opri în momentul ăla. Exact în acel moment. Fix atunci. Ar reveni din starea de zombi? S-ar transforma la loc în colega ta de birou, cea care o face pe șefa, rece și calculată, tot timpul afișând o mutră nu neapărat acră, ci mai mult înțepată, cea care îți reproșează, de fiecare dată pe un ton tăios, gesticulând, împungând aerul cu degetul arătător, că nu ești constant în activitate, că lucrezi în salturi, că ai momente în care te pierzi într-un fel de reverie, privești mult timp dincolo de ferestre, unde îți imaginezi o altfel de lume, mai puțin formală, mai puțin amorfă, mai puțin i

citește intreg textul: Bizanț Boutique - 2

un text de marin badea (grupex_2007srl)

Despre noi

Ne puteți contacta prin email la adresa contact@agonia.net.

Traficul internet este asigurat cu grație de etp.ro